Подсъдимият за жестокото убийство в Борисовата градина на 15-годишния Георги Игнатов през

...
Подсъдимият за жестокото убийство в Борисовата градина на 15-годишния Георги Игнатов през
Коментари Харесай

Подсъдимият за убийството в Борисовата градина си отива вкъщи

Подсъдимият за жестокото убийство в Борисовата градина на 15-годишния Георги Игнатов през 2015 година излиза от ареста. Неговата мярка за неотклонение е променена в по-леката " домакински арест ". Съдебният състав в Софийския градски съд мотивира решението си с обстоятелството, че подсъдимият Йоан Матев е арестуван от 22 февруари 2017 година, което е повече от 3 години арест, оповестиха от пресцентъра на съда.

По делото следва видеоконферентен разпит на очевидец в Англия. Не е ясно обаче по кое време ще се случи това предвид международната пандемия и въведеното изключително състояние в България и ограниченията на Острова. До този миг правосъдният развой протичаше с редовни заседания и настояванията за изменение на мярката на Йоан Матев бяха оставяни без почитание. 

Подсъдимият е със възбрана да напуща страната и с решение на съда ще му бъде сложена гривна за електронно следене. Определението на Софийски градски съд може да бъде обжалвано в 7-дневен период пред Софийски апелативен съд.

Йоан Матев беше арестуван при започване на 2017 година, съвсем две години след бруталното ликвидиране. До ареста му се стигна, откакто неговият брат Марсел заведе разследващите до мястото, където е прикрит ножът, с който е осъществено убийството. Марсел обаче изрично отхвърли да свидетелства пред съда. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР